לקבלת הצעה אטרקטיבית, מלא את פרטיך

רכב חשמלי מול רכב בנזין

כשמכוניות חשמליות הופיעו לראשונה, הן נראו לרבים מאיתנו כמו תקווה של שחרור מהשימוש בדלקים המזיקים לסביבה. עם זאת, עלויות הייצור הגבוהות וביצועי המצבר המאתגרים הרתיעו אנשים רבים מלבצע את הקפיצה הזו.


בינתיים, נראה שהפופולריות של הרכב החשמלי עולה על אף כל האתגרים וגם בשוק היד שנייה, אנו רואים כיום בקרב המכוניות המשפחתיות עליה בהעדפות לרכב ידידותי לסביבה. הדבר מעלה שאלה מתבקשת, האם קרב היום שהרכב החשמלי יעלים מהכבישים לתמיד את רכבי הבנזין הקלאסיים?
 

מדוע המכוניות החשמליות זכו לכזאת פופולריות?

ישנן מספר סיבות עיקריות מדוע המכוניות החשמליות זוכות לפופולריות כה רבה.

ראשית, עלות החשמל משתלמת בהרבה לעומת מחירי הדלק המאמירים.

שנית, לכל אחת ואחד מאיתנו יש שקע חשמל בבית, מה שהופך את ה"תדלוק" לנגיש מאי פעם..

מכוניות חשמליות נראות יותר ויותר בכבישים ברחבי ארצות הברית ואירופה, והפופולריות שלהן הולכת וגוברת. עם זאת, חשוב לציין שהמגמה הזו מופגנת כיום בקטגוריות הרכבים המשפחתיים. ברכבי המנהלים היוקרתיים, נראה שמכוניות הבנזין עדיין מושלות בכיפה. כשזה מגיע למכוניות יד שנייה, השוק עדיין מגוון ועל אף שרכבים היברידיים הם פופולריים מאוד, יש מעט מכוניות חשמליות שכבר מוצעות למכירה בלוח רכב יד שנייה. נתון זה לא אמור להפתיע אותנו בהתחשב בעובדה שמדובר במוצר חדש בשוק. רבים מהצרכנים הישראלים מחפשים אחד רכב יד שנייה, מדובר בחסם נוסף בפני השתלטות הרכב החשמלי על השוק.
 
 

רכב בנזין או רכב חשמלי?

בחירת רכב בנזין או רכב חשמלי

החסמים הטכניים שעומדים בפני הרכב החשמלי

עם זאת, לצד סוגיית רכבי יד שנייה, ישנם עוד אתגרים רבים שהתעשייה מתמודדת איתם כעת. ברמה הטכנית, המכונית החשמלית עוד רחוקה מלהיות פתרון משתלם שיוכל להיות נחלתם של ההמונים. אלו כמה מהחסמים העיקריים שעדיין יש לצלוח.
עלויות הייצור

המכשול העיקרי הראשון להחלפת מכוניות המונעות בדלק ברכבים חשמליים הוא העלות. בתחילת הדרך, עלויות הייצור היו עצומות ולכן גם המחיר לצרכן היה גבוה בהרבה מבשוק רכבי הבנזין. טכנולוגיות חדשניות מפחיתות את העלויות הללו ומאפשרות תמחור תחרותי יותר. עם זאת, מחיר הרכישה עדיין מרתיע צרכנים רבים.

מצד שני, חשוב לזכור שמהרגע שהמכונית תימצא ברשותך, העלויות השוטפות שלך יורדות באופן משמעותי. נגמרו הימים של החלפות השמן וגם התדלוקים היקרים הופכים לנחלת העבר. באופן כללי, עלויות התחזוקה ועלויות התפעול הכלליות נמוכות יותר עם רכב חשמלי מאשר עם מכונית בנזין. מומחים מעריכים כי הצרכן הממוצע חוסך 10,000 דולר בבנזין במשך חמש שנים. במצב כזה, ייתכן מאוד שרכישת הרכב החשמלי יתברר בחלוף הזמן כאפשרות הזולה יותר.

 
רכבי יונדאי
 
רכבי יונדאי

נסיעה לטווח קצר יחסית


המכשול הגדול ביותר בדרך לבעלות על רכב חשמלי עבור אנשים רבים הוא המצבר. על אף שחברות כמו טסלה פועלות בכל המרץ כדי לשפר את טכנולוגיית המצברים, לרוב רכבי החשמל עדיין יש טווח מוגבל.

רכבים רבים בשוק יוכלו לצלוח עד 125 ק"מ לפני שיזדקקו לטעינה מחדש וכשהמיזוג פועל, אף פחות מזה. משמעות הדבר היא שנסיעות למרחקים ארוכים עשויות להיות מאתגרות. גם במדינות שבהן יש שפע עמדות טעינה (וישראל היא לא אחת מהן) זמני הטעינה כיום ארוכים, מה שעשוי להפוך כל נסיעה מחוץ לעיר למתסכלת. ישנם רכבים שזקוקים לטעינה כל הלילה כדי להגיע למצבר מלא.

הטכנולוגיות החדישות ביותר מאפשרות טעינה תוך 30 דקות, אך מדובר בינתיים בטכנולוגיה יקרה ונדירה מאוד ועם חושבים על זה 30 דקות זה עדיין הרבה זמן השוואה לתדלוק במשך 5 דקות.

ככל שהעלויות ירדו וטכנולוגיית המצברים תשתפר, סביר להניח שנראה עליה משמעותית בביקוש לרכב חשמלי. חשוב שנזכור עובדה משמעותית נוספת כיום, רוב האנרגיה שלנו מגיעה מתחנות כוח פחמיות, שמזהמות בדיוק כמו הבנזין שאנו מנסים להעלים מהכבישים. לכן, לא בטוח שנתקדם לעבר עולם ירוק יותר עד שנמצא דרך להטעין את המכוניות הללו באנרגיה נקייה ומתחדשת.
 

 
לרכבי בנזין מובילים: