לקבלת הצעה אטרקטיבית, מלא את פרטיך

עולם הרכבים ההיברידיים לשנת 2023

 

באדג'ט דף הבית > מכירת רכב > כתבות מכירת רכב עולם הרכבים ההיברדיים לשנת 2023

נהיגה בטוחה וחסכונית יותר ברכבים היברדיים

המודעות ההולכת וגוברת בעולם לנושא האקולוגי הגיעה גם לרכבים בכבישים. לארץ היא מעט איחרה לבוא בשל צרור סיבות – תשתיות טעינה שהתעכבו עד לפני מספר שנים בודדות, חקיקה לא מספקת בנושא טעינה ביתית בבתים משותפים, שמרנות מסוימת בתחום ו"חרדת טווח" של הצרכנים.

אחד הפתרונות למצב זה הוא רכבים היברידיים – כאלו אשר אינם זונחים את מנוע הבנזין, אבל מתגברים אותו בסוללה חשמלית אשר חוסכת בדלק ומפחיתה את זיהום האויר בצורה משמעותית, גם אם לא מלאה.

השוואת רכבים היברידיים – אילו סוגי רכבים היברידיים קיימים?

בגדול קיימים שלושה סוגי רכבים היברידיים: היברידיים "קלים" (אותם
בגדול קיימים שלושה סוגי רכבים היברידיים: היברידיים "קלים" (אותם כבר מוצאים מעט מאד), היברידיים רגילים והיברידיים נטענים. לפני שנמשיך בהשוואה, בואו ונבין מה ההבדל בין הסוגים השונים. 

רכב היברדי קל

רכב היברידי קל הוא רכב שבעיקרו נוסע על בנזין או דיזל אבל בזמן האצה, האטה או עצירה זמנית (למשל ברמזור) יכול לעבור להנעה באמצעות הסוללה החשמלית, אך אינו יכול לנהוג על כוח חשמלי בלבד. כלי רכב היברידיים קלים ידועים גם כהיברידיים מתונים או מיקרו היברידיים. הם נועדו לשפר את יעילות צריכת הדלק ולהפחית את פליטת המזהמים, אך לא באותה מידה כמו מכוניות היברידיות מלאות או היברידיות נטענות שיכולות לפעול על חשמל למרחקים ארוכים יותר. ברכבים מסוג זה הסוללה היא קטנה יחסית ולעתים קרובות גם נפח מנוע הבנזין קטן, אך לא תמיד. רכב כזה יחסוך בצריכת הדלק – במידת מה.

רכב היברדי רגיל

רכב היברידי רגיל הוא בעל סוללה חשמלית גדולה בהרבה. הסוללה החשמלית נטענת בזמן האצה ממנוע הבנזין ובזמן בלימה – מהבלמים. בניגוד לרכב היברידי קל, כאן הרכב נוסע בעיקר על חשבון סוללת הרכב החשמלית במהירויות נמוכות ועובר למנוע הבנזין במהירויות גבוהות יותר. רכב כזה יכול להיות חסכוני מאד בצריכת הדלק שלו, במיוחד אם רוב הנסיעות הן נסיעות עירוניות. טווחי הנסיעה על סוללה בלבד של רכבים היברידיים רגילים מגיעים לעשרות ק"מ.

רכב היברדי נטען

רכב היברידי נטען הוא צעד נוסף לכיוון רכב חשמלי מלא. כאן הסוללה גדולה בהרבה וניתן לטעון אותה בחיבור לשקע מתאים. גם הלוגיקה מאחורי הפעלת שני המנועים היא שונה – כאן ראשית הרכב מונע באמצעות הסוללה החשמלית. רק כאשר הסוללה קרובה להתרוקן, מנוע הבנזין מתעורר ולוקח פיקוד כאשר הסוללה החשמלית מקבלת את התפקיד של הסוללה ברכב היברידי רגיל, כלומר שואבת כוחות מהאצה ובלימה ועושה מה שאפשר בין לבין.
 
זה מאפשר למכונית לפעול על כוח חשמלי למרחק מסוים, בדרך כלל בין 41 ל -83 ק"מ, לפני המעבר למנוע לנסיעות ארוכות יותר. טווח הנסיעה על הסוללה החשמלית ברכב היברידי נטען גדול מהטווח ברכב היברידי רגיל כך שבהחלט אפשרי כי תדירות התדלוקים תרד באופן משמעותי, וייתכן שאם רב הנסיעות הן נסיעות עירוניות לא מאד ארוכות – תוכלו לוותר על תדלוק הרכב באופן גורף, אבל כן תצטרכו למצוא עמדת טעינה על מנת להטעין את סוללת הרכב.
 

מה הם היתרונות של רכבים היברידיים?

לרכבים היברידיים יתרונות רבים כאשר היתרון המשמעותי ביותר והידוע ביותר הוא חסכון משמעותי בצריכת הדלק. גם מנועים היברידיים רגילים נטענים בזמן בלימה, תכונה אשר נקראת בלימה רגנרטיבית. בישראל 2023 – רכבים מבלים לא מעט בפקקים במצב בלימה,זאת לא פחות משהם במצב נסיעה כך שסוללות הרכבים ההיברידיים חוגגות ומגיעות למיצוי מלא של יכולתן בחסכון בדלק.
 
תכונה נוספת שהיא פועל יוצא של חסכון בדלק היא זיהום מועט. רכב חשמלי אינו מייצר זיהום אוויר כלל בזמן נסיעה לעומת רכב היברידי אשר מייצר זיהום אויר מופחת כאשר מנוע הבנזין מופעל. כיוון שזמן הפעלת מנוע הבנזין קטן יחסית ברכבים היברידיים, גם כמות זיהום האויר המיוצרת – קטנה באופן משמעותי. לצורך השוואה, רכב בנזין יכול להיות בדרגת זיהום 14 כאשר רכב היברידי מקביל יהיה בדרגת זיהום 2. 
 
מלבד שתי תכונות ידועות אלו יש עוד מספר יתרונות שכדאי לשקול, ראשית נושא הביצועים. מנועים חשמליים נותנים ביצועים טובים בהרבה לעומת רכבי בנזין בכל הקשור לתאוצה. כוח המנוע ברכים היברדיים הכולל עולה לרב כי הוא משקף את הכוח המשולב ששני סוגי המנועים נותנים. כל האמור נכון לרכבים היברידיים נטענים אבל ברכבים היברידיים קלים ורגילים הביצועים דווקא עלולים להיפגע כיוון שמנוע הבנזין משרת לא רק את תנועת הרכב אלא גם משמש להטענת הסוללה והרכב בכללותו כבד יותר בגלל הימצאות הסוללה.
 
יתרון נוסף הוא עלות התחזוקה, אך פה מדובר ביתרון שהוא גם חסרון. עלות התחזוקה הכוללת יורדת – מנוע הבנזין מופעל פחות כך שהבלאי יורד וישנם מכלולים שיורדים כתוצאה מהנעה באמצעות המנוע החשמלי ומטבע הדברים – מכלול שאינו קיים גם אינו מתקלקל. יחד עם זאת יש לזכור כי עלות התיקון במערכת החשמלית עלולה להיות יקרה יותר, במיוחד אם מדובר בצורך להחליף סוללה, דבר אשר קורה אחד לעשור, לערך. 
 
רכבים היברידיים יקרים יותר מרכבי בנזין אולם פערי הרכישה בין שני סוגי ההנעה מצטמצמים, ובנוסף ישנן גם הטבות מס בגובה 400 ₪ לרכב היברידי ו-900 ₪ לרכב היברידי נטען. ומה לגבי רכבים היברידיים יד 2? כאן צריך לקחת בחשבון את האחריות שיש על סוללת הרכב. לרב משך האחריות הוא לתקופה של 6-8 שנים. בגלל עלות ההחלפה היקרה של הסוללות שיכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, מחירי רכבים היברידיים בהם הסוללה אינה בתחום האחריות צונחים. 

רכבים היברידיים מומלצים

הרכבים ההיברידיים שצריך להכיר כיום קיימים כמה מאות דגמי רכבים היברידיים 2022, ואנחנו נתעכב פה על שניים שצריך להכיר: קיה נירו קרוסאובר היברידי וטויוטה יאריס היברידי, ואף נזכור כי במהלך העתיד הקרוב צפוי להגיע לישראל דגם טויוטה נוסף היברידי – טיוטה קורולה סדאן היברידית עם דגש עיקרי על בטיחות ומערכות אבזור ובטיחות תומכות רבות.
 
 
עיצוב הפנים של טויוטה יאריס

טויוטה יאריס היברידי

טויוטה יאריס היברידי הוא האצ'בק המותאם לחיים בעיר: אופי זריז ודינאמי, אחיזת כביש טובה עם מנוע בנזין משופר של 1.5 ל' , 3 צילינדרים ו-74 כ"ס ודור רביעי של טכנולוגיה היברידית שבסופו של דבר נותן 116 כ"ס בגרסה המשולבת. נוסף על דגם זה, טויוטה משווקת גם ג'יפון היברידי שהוא גרסה משודרגת של יאריס – יאריס קרוס. הדגמים מאובזרים היטב, כוללים מסך מגע 8 אינץ' בעברית ועם חיבור לאנדרואיד ואפל, צג חיישנים דיגיטלי, מיזוג אוויר אוטומטי ומקום מרווח בתא המטען, אם כי פחות עבור הנוסעים במושב האחורי. 
 
טויטה יאריס היברדית
טויוטה יאריס היברדית

קיה נירו היברדית 2023

קיה נירו 2023 הוא קרוסאובר פלאג אין – היברידי נטען המספק טווח חשמלי מרשים של 61 ק"מ עם צריכת דלק חסכונית במיוחד וזיהום מינימלי. לקיה נירו ההיברידית פלאג אין החדשה יש מנוע בנפח 1.6  ל' בנזין אטמוספרי, עם  תיבת הילוכים כפולת מצמד עם 6 הילוכים וסוללת פולימר KWH 11.1 . ההספק המשולב עומד על 183 כ"ס, 84.3 (סל"ד/כ"ס) ומומנט 20.7 (סל"ד/קג"מ). מבחינת צריכת דלק – בנסיעה לאילת הרכב צרך 19.3 ק"מ לליטר, במבחן נסיעה עירונית הוא הבריק עם צריכה של 393 ק"מ לליטר. זמן הטעינה לסוללה ריקה לחלוטין נע בין 3.5-ל-4 שעות. 
 

עיצוב הפנים של קיה נירו היברדית
 
אולי התכונה המרשימה ביותר בקיה נירו החדשה היא דווקא החיסרון של הטיוטה יאריס – מרווח הישיבה של הנוסעים מאחור. רצפה כמעט שטוחה, שפע מקום לברכיים עם גובה מספיק גם לאנשים גבוהים – אם מדובר במשפחה עם מתבגרים, לפחות לגבי זה לא תשמעו תלונות. לנירו החדשה מתלים מכוילים באופן מדויק למרות חישוקי הגלגלים הגדולים בני 18 אינטש והישיבה נוחה. קיה נירו היברידית 2023 הוכתרה לרכב הטוב ביותר בתחרות רכב השנה לנשים לשנת 2023 וכאחת משלושת הפיינליסטיות בתחרות רכב השנה העולמית. 
 
 למידע נוסף על רכבים היברדיים: